Makan Butter Chicken Sedap Kat Sabah

Sepanjang 5 hari 4 malam balik Sabah, makanan agak kurang memuaskan hati. Semuanya macam dah terlampau mahal & tak sedap. Antaranya kat Gayang Seafood & Lucy Kitchen. Dulu sedap dan berbaloi. Sekarang rasa dia dah kureng. Kualiti dah jatuh.

Tapi, mungkin masa kitorang pergi tu kebetulan ramai orang sangat kot. Chef kelam kabut masak kat dapur agaknya. Hihi.

Makan Butter Chicken Sedap Kat Sabah 


Sampailah sehari sebelum nak balik ke KL semula, kawan Dya ajak makan dekat restoran ohsom. Dekat je dengan hotel kitorang menginap katanya.


Jadi, husband Dya gigih pasang maps cari restoran tu. Duk naik kereta pusing-pusing sekitar hotel, rupanya restoran tu sebelah hotel je. Kah! Haih..Punya lah dekat dengan hotel Oceania tu rupanya. Haha.


Ohsom cafe ni baru dibukak rasanya. Tapi menu shellout situ agak affordable dan memuaskan hati berbanding makan kat gayang. Gayang makin lama makin pricey. Huhu.


Menu paling sedap udang masak butter cheese. Pehh. .Sedap gila. Serius. Next time balik Sabah makan kat sini je la weh.

Ketam kamhiong ngan goreng tepung kureng sikit. Tapi, okla buat ratah-ratah sambil borak. Hihi.


Cafe Ohsom ni memang jadi port baru kitorang lah lepasni. Selain makan kelapa jelly ngan lokan kat salut, kita makan shellout kat cafe ohsom ni jugak. 
Makan Butter Chicken Sedap Kat Sabah Makan Butter Chicken Sedap Kat Sabah Reviewed by dhiavivadea on 12:44:00 PM Rating: 5

No comments