Header AD

Aktiviti Tubing Guna Tayar Di Tg Malim, Perak

Pakej percutian tanjung malim, teratak riverview resort, resort camping tanjung malim, tapak camping best malaysia, tapak camping menarik, tempat untuk kem motivasi, tempat untuk kem , resort untuk camping, camping resort malaysia, resort camping perak, ipoh perak, tempat menarik di perak, tempat menarik tanjung malim, aktiviti menarik tanjung malim, UPSI tanjung malim, tanjung malim universiti, tempat makan menarik di tanjung malim, tanjung malim night life, tanjung malim pusat hiburan, tempat menarik di tanjung malim, restoran best tanjung malim, tanjung malim cafe hopping, tanjung malim cafe hipster

Yeah, akhirnya sampai sudah ke bahagian hari terakhir trip di Tg Malim, Perak. Untuk hari ke-3 ni, pukul 8 pagi da siap terpacak dekat satu ruang di Teratak Riverview Campsite. Pagi-pagi dah kena briefing dengan team TRec Consultancy berkenaan aktiviti Tubing kat campsite ni. 

Aktiviti Tubing Guna Tayar Di Tg Malim, Perak


Jangan pandang rendah aktiviti tubing ni. Bukan boleh duk santai-santai feeling acah-acah mat salleh jemur atas air tengah panas ea. Bila duk buat aktiviti tubing, korang tak boleh duk diam punya. Dah kalau asyik tergolek kena batu-batu sungai. Nak berangan pun tak sempat dik.

Mulanya, disebabkan aktiviti tubing ni jenis akan membasah lencunkan korang, niat kat hati nak guna baju yang buat main rafting semalam. Tapi kerja gila pukul 8 pagi ko pakai baju basah semalam. Sejuk woi.
So, untuk aktiviti tubing ni, kena menapak sikit naik sampai atas sungai sikit. Adalah dalam sejam menapak kot? Haha. Dah habis menapak, kita bersuka ria atas sungai tunggu waktu punggung berlanggar batu sungai tu hah. Kena yang batu terbonjol keluar memang terasa jugakla masa tu. Rasa sakit-sakit manja (tipu sangat). haha!

Pakej percutian tanjung malim, teratak riverview resort, resort camping tanjung malim, tapak camping best malaysia, tapak camping menarik, tempat untuk kem motivasi, tempat untuk kem , resort untuk camping, camping resort malaysia, resort camping perak, ipoh perak, tempat menarik di perak, tempat menarik tanjung malim, aktiviti menarik tanjung malim, UPSI tanjung malim, tanjung malim universiti, tempat makan menarik di tanjung malim, tanjung malim night life, tanjung malim pusat hiburan, tempat menarik di tanjung malim, restoran best tanjung malim, tanjung malim cafe hopping, tanjung malim cafe hipster

Overall, tubing memang best. Tahap aktiviti ni hanya level 2. Nak banding dengan water rafting hari ke 2 kat Ulu Slim River, level 4 beb.

Ok, setel dah aktiviti lencun, terbalik tercampak bot semua. Masa untuk ke ladang Halia Bentong! Sebelum ni ada jugak ternampak cerita pasal Ladang Halia Bentong ni. Rupanya kat Perak bukan kat Bentonglah. Hehe.

Apa yang menarik kat Ladang Halia Bentong, Perak ni?


Halia ditanam menggunakan bahan khas dan bukan tanah biasa. Eh, tak pandailah nak explain. Tapi katanya khasiat halia bentong ni lebih pure dan berkesan untuk atasi sebarang penyakit,etc. Halia memang banyak manfaat. Korang pun tau kan?

Jadi, aktiviti kami di sini? Cuba tanam halia sendiri dengan harapan halia tu membesar dengan sempurna dan Dhia akan datang balik untuk urusan bisnes dengan halia ni nanti. (hehe, gelak rahsia sikit)

Ladang Halia Bentong ni ada keluarkan produk sendiri juga. Antaranya teh tarik halia. Dhia dah rasa halia Bentong yang dah dikeringkan. Pedas weh! Tapi berkhasiat. Tak sabar nak hasilkan produk kosmetik dengan Halia Bentong ni nanti. Wuuu. 
Aktiviti Tubing Guna Tayar Di Tg Malim, Perak Aktiviti Tubing Guna Tayar Di Tg Malim, Perak Reviewed by Dhia Vivadea on 2:56:00 AM Rating: 5

Post AD