Header AD

Campur Susu Kambing Kurma Madu Kalau Nak Hamil



Ramai duk cerita kalau nak senang hamil, amalkan minum susu kambing + kurma + madu. Dan ramai jugak kata lepas amalkan minum tiga kombinasi ni, diorang berjaya hamil. So Dhia nak tau apa kaitan tiga bahan ni dengan kehamilan? Kot boleh bagi impak kat Dhia ke kan? Dapat baby tahun depan ke? Haha.

Campur Susu Kambing Kurma Madu Kalau Nak Hamil


So, gigihla Dhia duk research info pasal kurma ++ madu + susu kambing. Banyak gila vitamin & nutrien dalam 3 bahan ni. Nak bagitau kat sini nanti panjang sangat pulak. So, disebabkan nak usaha hamil, kita fokus jelah fungsi & kesan pada yang plan nak hamil, tengah mengandung, lepas bersalin, ada baby, etc okayh?

Kelebihan amalkan 3 bahan (susu kambing + kurma+ madu) ni antaranya:

1. Susu kambing kaya dengan vitamin A, B, B2, C, D, Kalsium, Zat besi, etc. Dya ada terbaca kalsium dalam susu kambing boleh bantu lancarkan peredaran darah, kurangkan risiko strok, menjaga jantung dan paru-paru.

2. Kurma mengandungi nutrien seperti niasin, folat, thiamin, riboflavin, etc. Rasanya semua orang tau kurma ada banyak vitamin & bagus untuk sistem badan & tubuh fizikal manusia. Jadi, kalau ibu hamil makan kurma masa pregnant bukan ibu je dapat benefit, tapi bayi dalam perut pun akan terkesan sama.

3. Madu pun banyak kelebihan. Kalau mengandung, madu ni boleh tolong tambah tenaga ibu hamil, kurangkan rasa mual, kuatkan janin, cantikkan kulit ibu dan anak, cegah penyakit hepatitis B, ibu hamil senang membuang, etc.

Disebabkan 3 gabungan ni banyak bagi benefit terutamanya untuk korang yang nak hamil & sedang hamil, no wonder lah ramai bagi tips suruh gabungkan 3 bahan ni untuk perbaiki hormon, sistem dalam badan, organ dalaman, etc.

Apa yang jadi masalah sekarang ialah kat mana nak beli susu kambing & kurma??! Sebab dua barang ni bermusim. Kalau madu memang berlambak jual kat pasaran. Sebab Dhia memang minat susu kambing. Biasanya beli kat supermarket atau pasar malam. Sebotol RM7 weh. Sekali minum je dah habis. Tak puas! Tapi susu dalam botol (susu segar) tu bila minum, bau kambing ikut sekali tau. Heheh.

Orang bagi petua amalkan setiap hari. Masak lah kalau sehari beli dua botol (sebab Dhia tak puas minum 1 je). Cuba kalikan dengan 30 hari? Tak ke jadi RM210 sebulan, harga maintenance orang yang plan nak mengandung ni? Haha.

Kurma pulak?? Tak banyak tempat jual kurma KECUALI kalau waktu bulan puasa. Hah, memang banyak. Kalau bulan biasa? Jenuh jugakla nak mencari. Hemm.

Disebabkan baru-baru ni ada yang perkenalkan produk susu kambing kurma dalam bentuk pek 500gm, Dhia rasa lega sikit. Haha! Sebab tak payah dah susah nak mencari kurma atau susu kambing dah lepasni.

Tinggal beli je 1 kotak Lazz Susu Kambing Kurma lepastu beli 1 botol madu. Campurkan lah. Takyah dah nak blend bagai macam sebelum ni. Tinggal campur air panas, letak madu sikit, minum.
Kos pun murah. RM45 sekotak tahan dua minggu. Sehari 2 kali minum. So, kos maintenance untuk plan hamil ni bawah RM100. Kira OK la kan? Dhia dah minum masuk minggu kedua, sedap susu kambing kurma ni. Takda bau kamping melekat lepas minum. Beza lah kalau nak dibanding dengan susu kambing dalam botol kat pasaran.

Owh, kalau korang rasa nak try  Lazz Susu Kambing, korang boleh dapatkan sample percuma kat web diorang, lazzsusukambing.com. Try lah rasa dulu okayh? Kalau agak2 rasa dah addicted dengan Lazz Susu Kambing Kurma ni, try lah jadi agen diorang pulak. Sebab ramai suka produk ni termasuk Dhia. (CALL Hotline: 0133083354)

Boleh jugak terus pergi ke farmasi kalau nak beli. Ada jugak kat sana.

Lazz Ain Marketing Sdn Bhd
G, 334 JLB BANDAR SENAWANG 1
PUSAT BANDAR SENAWANG
70450 SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN


So setel dah masalah nak dapatkan stok susu kambing dan kurma. Tujuan Dhia amalkan bukan untuk satu sebab je. Tapi Dhia memang sejak azali suka minum susu kambing kurma lah. Hihi. 

Campur Susu Kambing Kurma Madu Kalau Nak Hamil Campur Susu Kambing Kurma Madu Kalau Nak Hamil Reviewed by Dhia Vivadea on 9:45:00 AM Rating: 5

Post AD