Header AD

Innergie Keluarkan Pengecas Laptop Dan Handphone Paling Ringan Dan Multifungsi

Anyeong! Salam aidiladha korang. Beraya mana raya haji nih? Well, saya beraya kat depan PC je. Sebab masih bekerja lagi. Hihi. 

Tapi dalam sibuk bekerja ke sana sini, saya akan pastikan saya bawa charger brand Innergie. Sebab, yelah. Kadang buat kerja kat luar perlu guna laptop. Handphone tu dah semestinya.


Dan nak guna laptop/handphone kena ada charger. Tapi, charger laptop dah tentu-tentulah panas, berat dan serius bila bawak laptop kat beg macam bawak batu 10 kg. Boleh bayangkan tak weh?

Bila terlampau banyak sangat wayar kena bawak, memang leceh & rimas. Luckily, saya ada Car charger, laptop adapter, phone charger Innergie.

Innergie Keluarkan Pengecas Laptop Dan Handphone Paling Ringan Dan Multifungsi.

Okeh sekarang ni saya tak perlu bawak banyak sangat wayar untuk cas laptop & phone.  Wuhuu. Sekarang saya gunapakai pengecas dalam kereta dan pengecas laptop guna charger jenama Innergie. Sebab?? Innergie punya barang jenis multifunction, kecik & senang bawak ke hulu ke hilir. 

Korang hanya perlu ada:



1. Laptop adapter ( Innergie Power Gear Ice 65 Watt Universal Laptop Adapter UK - RM238 Promosi di Lazada RM189.90)

Laptop adapter ni korang boleh guna untuk banyak jenis laptop (ASUS, DELL, LENOVO, TOSHIBA, HP, ACER etc).

Laptop adapter ni didatangkan dengan adapter, 1 wayar khas, dan 6 tip. Tip ni adalah nama yang diberi untuk 6 jenis penyambung mini berbeza yang khas disambungkan ke wayar mengikut jenis laptop anda. 
Ok, nama je laptop adapter tapi korang boleh mix match dengan wayar lain untuk cas handphone jugak.

2. Innergie Wizard Tip ( RM49 Promosi di Lazada RM25)

Wizard tip ni fungsi dia kalau korang nak cas 1 handphone dan laptop dalam waktu yang sama. Hanya perlu sambungkan wizard tip pada wayar adapter power gear Ice 65 watt kemudian baru korang sambung tip innergie ikut jenis laptop. 

Kalau guna life hub plus + adapter power gear Ice 65 watt untuk cas gadget, korang tak dapat cas laptop sekali gus. Jadi ni fungsi wizard tip. Sambung wayar untuk cas laptop dan gadget lain jugak dalam waktu yang sama.



3. Life Hub Plus (RM199, Promosi di Lazada RM149.90)

Untuk cas gadget dalam kereta anda perlu ada Car charger Innergie.  Kemudian, sambungkan life hub plus ke arah car charger tu, then baru sambungkan handphone/gadget korang kat life hub plus dengan menggunakan wayar usb anda.

Life hub plus ni korang boleh rujuk cara cas kat artikel Car Charger Life Saver Untuk Traveller .  

Ataupun takda life hub plus pun boleh. Sambungkan wayar usb anda terus ke car charger Innergie. Cuma dapat cas 1 je lah gadget. 
Kalau ada life hub plus, korang boleh pelbagai guna. Bukan untuk dalam kereta je, nak cas kat mana2 pun boleh & dapat cas banyak gadget dalam 1 masa.
Life hub ni sesuai jugak untuk digunakan untuk cas gadget guna adapter power gear Ice 65 watt. Hanya perlu sambungkan life hub ke adapter power gear Ice 65 watt dan kemudian dari life hub tu, ada 4 usb port. Jadi, korang boleh cas 4 jenis gadget seperti phone dalam 1 waktu yang sama.

Untuk cas 4 gadget sekaligus

Untuk 3 item lengkap di atas total harga bersamaan RM486 sebelum diskaun. Tapi kalau nak lagi murah, korang terus beli set kombo. Disarankan beli set KOMBO Innergie Travelers Power Pack berbanding beli asing2.

Innergie Travelers Power Pack (RM325.60 , JIMAT RM160.40)

Harga Kombo RM325.60 sahaja

4. Car Charger Innergie ( RM129, Promosi di Lazada RM109)

Macam yang saya dah bagitau tadi, untuk traveller, perlu ada car charger Innergie. Sambungkan wayar usb handphone anda ke car charger Innergie.

Car Charger Innergie
Tapi, kalau nak cas banyak gadget dalam 1 waktu yang sama. Saya sarankan beli jugak life hub plus. Sebab boleh cas banyak gadget dalam kereta. Plus, kalau nak cas laptop kat luar pulak, boleh guna life hub ni untuk cas laptop dan gadget lain nanti.

Life Hub Plus Innergie
Kombinasi 4 barang ni memang terbaik untuk korang yang selalu travel & yang selalu berurusan di luar guna laptop. 
Untuk pelajar kolej, charger Innergie memang pilihan tepat! Kalaulah 8 tahun lepas ada produk ni. Gerenti saya bawak ke hulu hilir setiap kali nak siapkan assignment. Takda lah nak bawak bateri laptop yang besar, berat & panas lagi.

Tapi sekarang pun keperluan jugak untuk saya. Sebab saya aktif bergerak ke sana sini pergi event, jumpa client, meeting, etc. Phone dan laptop memang barang yang wajib ada. Dan saya adalah heavy user. So, pempaham je lah. Bateri confirm cepat kong. Innergie, produk cas hanphone & laptop yang memang saya perlukan setiap hari.

THANK YOU INNERGIE!



Innergie Keluarkan Pengecas Laptop Dan Handphone Paling Ringan Dan Multifungsi Innergie Keluarkan Pengecas Laptop Dan Handphone Paling Ringan Dan Multifungsi Reviewed by Dhia Vivadea on 4:30:00 PM Rating: 5

Sponsored ads