Header AD

Buat Video Youtube Kalau Nak Duit Extra Dari Google


Rahsia video beracun 2016
Sabtu yang sangat menyegarkan minda. Teruja kot weh pergi kelas video beracun abang Jepp sabtu lepas bertempat di dewan seminar VMALife Malaysia. Hemm, mesti korang masih blur apa lah yang best sangat dalam talkshow 9 rahsia video beracun nih??

Sebelum tuh, korang kena kenal dulu siapa MatJepp dalam artikel Pengarah Tv Ini Mempunyai Cara Untuk Elak Orang Suka Berhutang.

Tn Jafni telah menerbitkan banyak rancangan tajaan di TV, realiti show, travelog, rancangan masakan, iklan brand2 besar, dan lain-lain.
Produksi Tn Jafni pernah menghasilkan rancangan tv, realiti tv show, iklan
Banyak brand
Ok, saya tau masih ramai yang belum alert kerjaya sebagai seorang blogger. Dan ramai juga yang dah mula buat duit melalui blog. Ada juga sudah pun bergelar jutawan. Tapi, ada 1 lagi potensi jana duit yang ramai blogger tak tahu. 

Mungkin korang hanya syiok menulis. Dan dapatkan trafik hanya daripada penulisan kat blog. Tapi, sebenarnya kalau korang ber "vlogging", potensi audience akan jadi lebih ramai & viral. Pengalaman saya mem "viralkan" brand di fb, saya perhatikan  sharing post di fb berbentuk video boleh cecah jutaan views dan puluh ribu shares.
Penonton lebih tertarik untuk lihat video berbanding lihat link artikel di fb
Antara blogger dan business person yang hadir
Yelah, saya paling renek, nanti saya diet biar tinggi sikit. Hehe
Semua orang boleh buat video. Tapi tak semua boleh buat video yang betul2 best, audio perfect, gambar high quality. Jadi dalam kelas 9rvb ni, tn Jafni dedahkan macamana yang dikatakan video yang berkualiti, impak pada penonton, audio kena dijaga, etc.

Selain tu, team produksi Tn Jafni turut menawarkan harga pakej yang best untuk sesiapa yang mungkin berminat nak buat video superb cantik! Fuhh.

Jadi, tak payah dah pening2 nak rakam video best2 sendiri. Jangan bazir masa emas tuh. Gunakan leverage yang ada. Ni khas untuk business owner.

Servis terbaik yang berbaloi dan termurah yang pernah saya lihat.
Antara kepakaran team produksi Tn Jafni
Spice route antara rancangan tv hasil produksi Tn Jafni
Selain tu, dalam kelas saya jugak berpeluang kenal dengan lebih ramai orang hebat. Luaskan lagi kenalan dan pengaruh.

Sesi perkenalan dengan usahawan
Zakri  Rozaini
Habis sahaja sesi perkenalan, Tn Jafni akan ajar juga macamana untuk jana income adsense melalui channel di youtube. Saya jamin , ramai blogger yang belum lagi start jana duit melalui iklan google kat youtube masing-masing kan? Jadi, dalam kelas, Tn Jafni akan ajar apa keyword/seo penting untuk jadikan video/artikel blog korang berada di carian 1st dalam google.

Korang taknak ke jana pendapatan pasif melalui video youtube? Fuhh, rugi lah camtu. Bulanan pasif income dalam 100usd ke atas. Sapa nak bagi kan?


Team produksi
Kak yana halim. 
Selfie lagiii

Ni nak tambah sikit, sekarang ni penonton lebih suka layari youtube, tengok movie, lagu, info kat youtube berbanding tv. Jadi, bila buat perbandingan antara iklan di tv dan iklan di youtube. Iklan di youtube lebih targeted dan orang ramai boleh skip iklan. Tapi, subconsious mind diorang dah terlekat dengan iklan yang berlegar kat youtube.

Berbanding TV, orang tak boleh skip iklan. Tak boleh nak rewind balik iklan tu. Tapi kat YouTube boleh. So, sekarang company produk lebih prefer untuk iklankan brand masing-masing di youtube.

Dari sudut kita sebagai blogger, ni peluang besar untuk kita. Sebab bila korang iklankan promosi daripada pengiklan menggunakan chanel youtube, kita akan dibayar google ok? Semua ni ada diterangkan dalam talkshow RVB. 


Buat Video Youtube Kalau Nak Duit Extra Dari Google Buat Video Youtube Kalau Nak Duit Extra Dari Google Reviewed by Dhia Vivadea on 4:44:00 AM Rating: 5

Post AD