Header AD

PELIK! Semut suka air tapisan coway


Credit picture - cowaymalaysia.com

POLITIC, MEDICINE , FAST FOOD, JUNK FOOD, ALMOST ALL KIND OF FOOD AVAILABLE IN STORE = Pembunuh manusia dalam diam,jangka masa panjang dan nyata itu sudah pasti..
2 perkara aku berjaya singkirkan dalam hidup : politik & ubat2 , tapi bab2 makanan susah bebenor haih..malah air paip pun beracun wehh.. Sampaikan semut pun pandai memilih air?? What??! Semut2 pencinta air filter kerana kualiti air yang superb!
Agak terkejut bila semut suka air coway & air paip rumah teramat kotor untuk digunakan walaupun nampak jernih..Biasanya aku guna untuk cuci pingan mangkuk...sayur2, beras, air untuk memasak mostly using air filter... No wonder banyak orang berpenyakit macam2 sekarang... 

Ini hanya salah 1 punca yang memudaratkan luaran tubuh fizikal sahaja.. belum lagi sentuh bab ubat gigi, bab tubuh energy dan keperluan2 lain... (ok, bab2 energy aku baru lagi dalam bidang ni but im happy with it)

Aku pilih yang jenis ni untuk rumah kami sebab storage lebih besar dan takda masalah if tiba-tiba tiada bekalan elektrik

Untuk post ni kita fokus pada water filter ok? Orang pertama yang pakai coway dalam family ialah husband aku, mesin filter jenis paling besar untuk kegunaan famly dia. Dulu, aku ni skeptikal sikit bab2 water filter bagai. Serius aku cakap, aku tak peduli pasal air paip sebab dalam fikiran aku, kalau dah masak airnya ok lah tu..

Entah macamana terbuka hati untuk hadiahkan pada family aku.. The same brand, the same size. Dari situ baru aku nampak lebih jelas..Terutamanya masa krisis air/musim kemarau sehinggakan air paip di rumah masin payau..Pernah tak korang rasa cenggitu?? Pernah kan kan? especially untuk orang2 kl/selangor..muehehehe..

But luckily, i already have filter machine. U know what?? water filter coway tak masin langsung!!! Rasa sama seperti biasa.

Dan setelah berpindah ke sabah tahun ni , aku jarang2 minum air paip rumah ( biasa aku masak guna heater). Sebab?? Rasa besi,klorin , rasa macam bau bangkai ada jugak kadang2. Walaupun warna air tu jernih sejernihnya.. That's why we decided to buy one more water filter here.

Dan di sini, husband inform semut suka air filter..Mula2 aku tak perasan tau.. Semua mesin2 water filter yang saya, and family ada, memang ada semut stay kadang2 cuma aku ingat sebab ada air manis ke apa. Rupanya bukan. Water filter coway favorite semut jugak weh!!!! Pehhh..Semut pun pandai pilih air..

Sekian melaporkan,
Emma Keembong In The House
facebook.com/dhiavivadea
instagram.com/dhiavivadea



PELIK! Semut suka air tapisan coway PELIK! Semut suka air tapisan coway Reviewed by Dhia Vivadea on 10:11:00 PM Rating: 5

Post AD