Header AD

KAUT UNTUNG? Kenapa menyimpan Silver itu berbaloi dan menguntungkan?

Hai korang!!

Aku ni pencinta tegar syiling emas dan perak. Dah lamaaa aku tau tentang emas ni tapi dulu aku tak paham, walau macamana kawan aku explain pun aku blur lagi..whatt?? Hahaha.. Tahun ni baru nak start. Tapi ok la kan..sebab harga emas pun tengah jatuh sekarang ni.

Current price: ( harga berubah setiap 20min kalau tak silap)

Emas coin  916 , 1 dinar (4.25g) = RM556
Silver Coin 999, 10 dirham (29.75g) = RM86
Silver Bar 999, (100g) = RM234
**harga tidak termasuk cas penghantaran 

nak tau lebih cara nak beli,cara tengok harga semasa, contact diya- 01116026692 @ terus direct ke dealer aku, en. adzril - 0192061966
Untuk permulaan aku memang sangat berhati-hati dalam melibatkan diri dengan pelaburan emas. Aku hanya menyimpan emas dan perak untuk simpanan setiap bulan sahaja. Next, untuk pelaburan yang tengah hot sekarang ada banyak!! Tapiiii, aku ni jenis berhati-hati..Bukan sembarangan nak join company mana-mana & melabur tanpa mengkaji dan faham betul-betul.

Jadi, inilah cara permulaan terbaik yang aku rasakan.

Menyimpan duit emas dan perak untuk jangka panjang.Kadang tu, ramai yang tanya apa faedah simpan perak ni? Sebab biasanya ramai simpan emas berbanding perak. Ok, mula-mula aku pun tertanya-tanya macam korang jugak & aku kongsikan sebab mengapa silver/perak itu bagus:

1st: Harga murah berbanding emas & harga mampu milik ( jadi untuk yang agak-agak belum cukup duit beli emas,beli silver pun dah ok)

2nd: Harga silver akan naik kaw2 2 kali ganda dari harga korang beli ( contohnya, harini beli harga RM1000, bila naik harga silver , boleh naik sampai harga RM2000)

3rd: Simpanan jangka panjang ( start simpan untuk anak2 setiap bulan, spend silver 10 dirham untuk diorang dari baby lagi kalau boleh & simpanan tu akan digunakan masa umur diorang belasan tahun, masa nak sambung belajar ke kan.Masa tu pun rasanya harga dah melambung lebih lagi kot? heheh..Kalau agak-agak ada duit lebih lagi, simpankan juga 1 dinar setiap bulan untuk anak-anak korang)

4th : Katanya in future,bila harga emas terlampau2 mahal, orang ramai akan berpusu untuk silver pulak dan kemungkinan harga silver akan tinggi macam harga emas yang sekarang 2014, manakala harga emas pula? mestila berganda lebih tinggi.. (ni orang cakap la, aku iyerkan aje.muehehe)

Dan Alhamdulillah..

Jap lagi nak collect SILVER BAR 999 100gram pulak!! Yeah! 

Makanya formula disini ialah: setiap bulan 10 dirham ( 29.75 g) itu wajib beli.

Next target: Gold coin 916 , 10 dinar ( 42.5 g) & Silver bar 999 (250g)

Untuk investment pulak, aku percaya tok belagak punya tapi aku tak paham lagi, tapi aku macam berminat, tapi tunggu aku paham betol2 baru aku join.hahahah! Baibai..


KAUT UNTUNG? Kenapa menyimpan Silver itu berbaloi dan menguntungkan? KAUT UNTUNG? Kenapa menyimpan Silver itu berbaloi dan menguntungkan? Reviewed by Dhia Vivadea on 11:55:00 AM Rating: 5

Post AD