Header AD

Pelaburan Emas Dan Manfaatnya Untuk Pencinta Emas Macam Saya

Untuk mengelak kebocoran duit korang setiap bulan, bila mana terasa pengaliran wang laju macam air yang entah ke mana2 duit tu digunakan, caranya : beli emas (bukan emas kat kedai emas tu, yang tu mahal.mahal 2 kali ganda kot...beli emas kat company bertauliah)

Kemudian emas tu korang peramlah dalam tempayan korang, simpan minima satu dinar setiap bulan ( untuk kegunaan masa hadapan anak2 ataupun sendiri terdesak..mueehehe)


Pic credit from google

Mula bermain dengan pelaburan emas..kalau simpan tak rugi sebab makin lama emas makin mahal, kalau jual balik bertambah untung tapi kena pandai tengok rate emas.. berbeza kalau simpan duit kertas dalam bank..gerenti tangan korang mesti gatal nak withdraw duit tu, dan bila habis pakai, habis terus lah nilainya..tiada langsung keuntungan dibuat.. rugi rugi...

Saya syorkan berdasarkan apa yg kitorang tengah usahakan sekarang.simpan sikit sikit untuk masa depan anak dan diri kami sendiri nanti...walaupun dah lama tau, sejak saya duduk shah alam 2010 dulu..tapi baru sekarang faham cara nak melabur emas...kesian kan kan?hahaha! Sebab Allah dah buka hijab pemikiranku tahun ni.. ^_^

Saya tak jual emas ye, saya hanya akan bagi tips dan panduan untuk buka hijab pemikiran  anda juga.. jom jadi lanun emas kt pulau nangka nak?? Miahahaha... :-p

Tunjuk 1 keping je, takkan nak tunjuk satu gua penuh emas kat pulau nangka tu ha...hahaha

More tips tentang emas akan dicoretkan dalam blog ok? ^_^ keep up to date

Pelaburan Emas Dan Manfaatnya Untuk Pencinta Emas Macam Saya Pelaburan Emas Dan Manfaatnya Untuk Pencinta Emas Macam Saya Reviewed by Dhia Vivadea on 2:53:00 AM Rating: 5

Post AD