Header AD

RINGKASAN CERITA HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2

Hi korang!!! 
Memandangkan umur hakakcomel360 yang semakin muda dari hari ke hari, engkorang jangan tak tau ea..dia tu suka tengok cerita cartoon sejak awal tahun haritu...Entah apa kena entah, hanya dia je tau..miahhaha! 

Okey serius cakap la kan, diya ni sebenarnya dah bosan giler tahap gaban dah wehh dengan industi filem malaysia!! Whatt?! Phewww statement berani panass..Dulu, penah la suka sikit2 filem2 wayang kat malaysia ni, tapi makin lama macam makin bosan sebab balik-balik ceita gangster,cinta,lawak yang kadang tu entah apa2,hantu yang kerja dok sergah orang bagai..Kemudian, tengok poster?? Huh! Lagilah memang tak menarik bukan kerana editing,tapi kerana konsep! Cuma, ada 1 production diya suka (KRU) ..Peh..Walaupun belum capai tahap macam hollywood ,tapi kagum gila dengan KRU punya hasil...Okeh ni diya ceita pasal wayang ea..bukan cerita dalam tv..yang dalam TV  tu memang kecintaan hakak! Mueheheh! Lagi-lagi kalau ada IZZUE ISLAM !!! Phou! Hensem banget! 

Dahla jom review tentang how to tRain you dragon 2 ..Yeah! Best kowt..Comel gilak + touching kata koo..Siapa nangis dalam wayang memang champion lah! Hahahah...
credit picture to google link

credit picture to google link




RINGKASAN

How to train you dragon 2 adalah sambungan dari how to train your dragon . Movie yang pertama dulu sangat ohsemm!! Apalagi yang 2nd ni? Pehh..Memang hujan la dalam wayang wehh...Okay, movie ni bukan untuk kanak-kanak je ea...Orang dewasa pun digalakkan sebab best gilaaa!

Kalau yang sebelum ni, masing-masing ada naga sendiri. Kalini, diorang dah pandai dah weh..Buat game yang menggunakan biri-biri sebagai umpan untuk ditangkap oleh penunggang naga bersama naga mereka.Kemudian  digolkan dalam tempat khas. Nampak macam simple je kan? Tapi yang buat best bila tengok watak-watak naga yang comel tu!! Dengan muka dek biri-biri yang macam takda apa-apa masalah. 

Tapi hiccup & toothless (watak utama ) dalam movie ni suka menjelajah sampailah 1 ketika dia berjumpa dengan mak kandung dia.Eh jap,korang kenal ke toothless? Naga yang paling dashyat & comel sebab gigi dia...Macam ni:

credit pic: google

Tau tak perangai hiccup ni memang annoying betol! Kalau nak bercakap tu kan, menjejeh je cerita dia. Lambat nak cakap terus terang dengan orang lain terutamanya dengan bapak dia. Peh, dalam wayang haku geram je, siap sakit hati ni sebab si hiccup..grr..-_- Tengok karton pun boleh marah ea? miahahaha..

Konflik bermula bila ada seorang watak jahat (Drago Bludvist) cuba menguasai semua naga yang ada. Ala, si Drago ni sebenarnya nak orang lain jadi pengikut dia.Sebab tu dia gunakan naga untuk berkuasa. Masalahnya, masing2 dah ada naga sendiri dan diorang sayang kot  dengan naga masing2. Sewbokk je nak rampas bagai..@_@

Hiccup macam biasalah mencari si DRAGO sampailah die jumpa mak dia di kawasan yang sangat2 pheww...Susah nak cakap.. Sangat colourfull + banyak jenis naga warna warni + ada anak-anak naga yang comel omnomnom sangatttt...Korang tengok sendirilah..hehehe

Nak dijadikan cerita bapak nya hiccup dalam cerita ni mati sebab toothless yang bunuh?? Kenapa pulak toothless nak bunuh?? Sebab si drago guna naga besar gabak dia tu untuk pukau semua naga sampailah adegan bapak hiccup mati..Yang ni tak sedih sangat, cuma tang hiccup halau toothless yang tak bersalah tu sangat2 sedih kot tengok muka naga tu.. T_T

At the End,

Hiccup guna anak naga yang comel untuk bawak diorang balik..Ko bayangkan? Anak naga kecik bawak diorang yang gabak besar dari anak naga tu? hahahaha..memang terbalik -balik la kann... Akhirnya,toothless yang kecik cenonet tu yang lawan naga besar gila bapak & menang!! Yeah! korang!! Nak tau perangai toothless?? die ni ada riak sikit bila orang puji dia atau nak pujuk dia.. hahahaha...Kelakar tengok gelagat karton ni..Serius takkan menyesal tengok movie ni! Berkisar tentang kasih sayang sesama makhluk..Olahan cerita yang sangat fresh & menyakitkan hati sikit tengok si hiccup..blerghh =_= ..Sebab kedegilan dia lah, bapak dia mati!! Haaa hambik... Oklah nak tengok lebih engkorang pergila tengok kat wayang. Tak kuasa hakak nak cerita full kat sini..OKBAI (muka kejam..mueheheh )
RINGKASAN CERITA HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2 RINGKASAN CERITA HOW TO TRAIN YOUR DRAGON 2 Reviewed by Dhia Vivadea on 1:48:00 PM Rating: 5

Sponsored ads