Header AD

GOOGLE PLUS vs FACEBOOK l CARA UNTUK BLOGWALKING TERPANTAS & MUDAH!

Okey, google + buat masa ni rasanya tak banyak sambutan di kalangan rakyat Malaysia walaupun hakikatnya fb &%@ sekarang ni . Sebab?? 

Sebabnya kebanyakan orang bukanlah seorang blogger tegar dan engkorang tak nampak lagi kelebihan google plus! Termasuk saya larhh.hahah! Malahan, bloggers femes pun tak nampak kepentingan google plus ni..opps? Yelah, sebab hakak ni kerjanya kengkadang stalk blog blogger femes amos punya google plus tapi like seriusly? No update kat situ sangat...Tapi ada jugak blogger femes yang manfaatkan google+..I LOIKE sekodeng blog diorang..muehehehe

Tahu tak masa hakak scroll blog hakak sendiri, terus terang hakak nak sangat baca blog orang lain. Tapi? kena susah payah kata kooo..Nak bukak kat dashboard bagai, takpun singgah satu-satu blog orang..Pheww kerja susah la wehhh....lagi-lagi nak tunggu blog engkorang yang fancy tu load lambat gilerr..blerghhhh -_-'

Dan beberapa hari lepas,tiba2 terfikir alangkah bagusnya ada 1 medium untuk hakak nampak update2 cerita dari bloggers tanpa perlu buat kerja susah2 camtu!!!! Siap hakak curi2 baca buku kat kedai buku untuk cari cara nak ada medium macam facebook dan diorang sarankan F...Blog??Whatt???Oke seriusly  ni meniru facebook 100% layout die and tak menarik minat..Takmo la macam ghupe FB sangatttt...

Dan semalam ,ping! I've got it! Guna google plus la jahh oiii...Jadinya, kerja hakak sekarang nak add blogger2 melalui google plus, jadi apa saja cerita diorang/diari/info memang senang nak tengok!!!Woah! Kesian kan?Jakun pon hado.. haku baru tahu dan sedar ke pangkal jalan baruuu saje wehh.. -_-'



Dan dan.Fungsi google plus lebih best dari facebook sebab yelah boleh baca record blogpost engkorang yang panjang berjela tuu...muehehehe..

Eh yang bukan blogger tegar pun engkorang boleh dan digalakkan aktif google plus! Sebab boleh sekodeng diari orang..TAK GITU???waakakakka...Lagipun fungsi google plus lebih kurang macam facebook,cumaaaa google plus lebih CANTIK,ADVANCE & TERKAWAL INFORMASINYA (means kita nak tengok apa yang kita nak sahaja).Berbanding facebook,banyak benda mengarutla wehhh.Banyak gambar2 lucahla,isu2 politikla,gambar2 ngeri lah,paling dasyat sekali facebook ni demand duit engkorang wehh..Semua benda dia nak charge!**untuk seller online larh kann..mueheheh..Google plus pun ada jugak demand duit, tak kisahla..Tapi tang informasi tu penting !! Scroll fb memang pehhh isu yang tak sepatutnya pun ada kat wall anda..ye kan ye kan? BOSANNN..

Selain setiap update post engkorang yang akan terus ke google plus, korang pun boleh terus komen di blog itu sendiri ataupun di google+ profile  macam kat bawah ni:

pastikan anda dah update blog anda yer. Macam hakak punya  ni,lepas hakak tukar template asal blogger & modified ,google terus auto buat cenggini..

So sekarang ceritanya, senang nak blogwalking tanpa perlu menyusahkan DIRI ANDA & rugi engkorang tak aktif google plus! Alaaa,kalau ada email google maknanya engkorang dah ada la google plus akaun. Cuma bezanya engkorang aktif atau tak.Itu jer.Kalau tak aktif engkorangla yang rugi!! Caye tak cakap hakak? Kejap lagi **tak tahulah bila, once blogger2 femes amos @ warga2 facebook dah start aktif google plus/beralih arah, ..haa ko tengok penangan dia nanti.. **Bila tu tak taulah kan..mueheheh!

OKBAI


GOOGLE PLUS vs FACEBOOK l CARA UNTUK BLOGWALKING TERPANTAS & MUDAH! GOOGLE PLUS vs FACEBOOK l CARA UNTUK BLOGWALKING TERPANTAS & MUDAH! Reviewed by Dhia Vivadea on 2:52:00 PM Rating: 5

Post AD