Header AD

FORMULA UNTUK UBAH DUNIA PEPERANGAN

Assalamualaikum
لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله 

Okay pagi2 buta camni, tiba2 dapat ilham untuk luah makna cinta. Ehehehe.. Eh sorry ea, ni bukan cinta manusia jiwang2 bagai okay? Sekarang ni nak bagitau engkorang bab serius.. Bab yang engkorang selalu lalai dan terlepas pandang. 

Sila tengok gambar kat bawah & apa yang kamu faham pada gambar tu? Apa maksud cinta tu? Terlalu universal maksudnya hanya daripada 1 perkataan sahaja..Hanya 1, tapi pelbagai maksud boleh dapat. Malah molekul love itu sendiri sangat hebat komposisi dan bentuknya.. LOVE = ONE ... CINTA PADA YANG SATU...**Tak semua mudah memahami maksud ayat ni...Kecuali...?Eeheheh..Rahsia...

spiritscience
click read more for full article...
Bila engkorang faham konsep ni, takdanya nak meroyan2 duk terjerit2 ,berguling sana sini, peperangan pun takda,keyboard warrior? Peh lagila boleh blah. **hakak meluat dengan keyboard warrior,ustad ustajah segera laman sosial ni**...Serius cakap, kalau engkorang nak berdakwah la kan, kononnya **phuii, orang sekarang dakwah atas nama agama je..tapi isinya?hatinya?BUTA! **

Bukanlah dengan cara kekerasan atau keganasan atau dengan rasa hati yang tak bersih mahupun dengan hati yang sentiasa nak menyalahkan orang. Senang cerita  jenis yang negative thinker tahap gaban..Sekarang zaman semua orang menggunakan nama agama untuk berdakwah, tapi dalam masa yang sama dialah orang yang hanya menegakkan ego dan rasa marah di hati untuk kemenangan diri. 


Macam dalam gambar di atas juga, kesimpulannya jangan mudah menghakimi orang lain. What u cannot see for now, is the level of spiritual inside them.So, don't ever simply judging people! 

Maaf andai terkasar bahasa.. Tapi,inilah realiti. Kat negara luar apa jadi?? negara sendiri?? Haa ,engkorang sendiri fikir. 

Tapi takpe, ini semua aturan dunia. Aku pun malas peduli sebab ada perkara lebih best dari kerunsingan duniawi sekarang ni.Keasyikan menghayati kebesaran tuhan mengatasi segala urusan duniawi.. Alhamdulillah. TQ Allah kerana memberi jalan untukku. ^_^
FORMULA UNTUK UBAH DUNIA PEPERANGAN FORMULA UNTUK UBAH DUNIA PEPERANGAN Reviewed by Dhia Vivadea on 1:31:00 AM Rating: 5

Post AD