Header AD

CARA NAK TUKAR URL PADA GOOGLE PLUS ANDA

Phewww... What a long day ...

Oke , sebenarnya GOOLE PLUS sangat ohsemm!!! Tapi like seriusly haku ni memang blurghhhh tahap gilerrrr dah ni!!! Burrrr.. Macamana nak guna goole plus ni weh??? Please, please help me!! Sobs,  :-(  Ok, walaupun aku menjerit2 dalam blog pun bukan ada orang perasan **kecuali kalau meroyan kat fb.mueheheheh**

Sebelum apa-apa baik diya cepat-cepat buat note dalam blog semua step nak mengenali google + nih..Fuhh. Walaupun haku ni takdala faham sangat..Dengan follower 29 jer **hakak sendiri tak tau macamana nak invite orang**, dengan main circles bagai,& yang paling pening views tu apa??? macamana google kira views?? How how how?? -_-"

Sebenarnya masa zaman facebook baru mula masuk Malaysia , masa tu facebook hanya untuk student-student luar negara sahaja ( hakak tau pun sebab kawan yang suruh try, padahal haku ni dahla memang bute it bebenor jahhh) .Dannnn keadaan haku masa tu samala macam sekarang. Langsung tak faham sistem google plus yang sekarang & sistem dalam facebook masa mula2 dulu!!! Tapi sekarang? Haaa,,engkorang tengok hebat tak hebat penangan facebook ni??hahahha! 

Jadi, saya yakin 1 hari nanti bila dah dapat kuasai google + ,entah2 jadi lebih hebat dari fb wehh..woahh! Sebab sekarang facebook ni makin lama makin mengarut! Semua nak duit duit duit! Yela kan benda kita dapat free jer..ada hati nak komplen bagai..hahaha! **eh sukehati aku lerr

Jom tukar url google plus anda! Mine DONE! Refer HERE atau korang taip https://plus.google.com/+DhiaVivadeaOFFICIAL atau engkorang taip jelah kat google nama +dhiavivadeaofficial. Pusing-pusing jumpa jugak :-P


1st Sign in google + anda
2nd  pada menu kiri atas click pada profile
3rd CLICK pada ABOUT
Refer pada tanda merah tu okeyh?
SCROLL KE BAWAH dan cari LINKS. CLICK GET URL **rujuk pada tanda merah
1st : pilih antara 2 samada nak yang 1st @ 2nd, diya ambil yang 2nd sebab boleh tambah nama lain selain yang dah auto named
2nd: TICK pada tanda merah tu
3rd: CLICK CHANGE URL

CLICK CONFIRM CHOICE

TAHNIAH! haku berjaya letak url sendiri!!muehehehe .Jadi, lepasni orang senang nak search profile engkorang bila guna nama spesifik . 

Apalagi, Jomlah mula gunakan GOOGLE + dengan jayanya!!! Muahahahah! **walaupun hakak ni sebenarnya belum PRO lagi.OKBAI 
CARA NAK TUKAR URL PADA GOOGLE PLUS ANDA CARA NAK TUKAR URL PADA GOOGLE PLUS ANDA Reviewed by Dhia Vivadea on 2:25:00 AM Rating: 5

Post AD