Header AD

CARA CANTIKKAN GAMBAR SELFIE DI INSTAGRAM

Okeyh ni tips yang sememangnya mudah, tapi masih ada tak tahu termasuk saya & anda yang suka selfie!Whatt??! @_@"

eh?!hahahaha..yerrr tau sangat korang suka selfie macam diya jugak larh..hahaha..Selfie adalah salah satu terapi jiwa ,bukan jadi orang gila macam dalam paper cakap tu.hehehe:-P

Selalu sangat tau,kat instagram setiap kali upload gambar,Gambar tu akan  jadi pecah-pecah macamnni.Pehh..Walaupun,sebenarnya gambar tu sebelum diupload ,ia sangat2 OHSEMM kot editing!!

Cuba tengok ea gambar kat bawah ni..Kalau nak lagi jelas, tengok pada muka. Nampak pixel pecah!! 

pixel dalam gambar pecah

gambar sebenar pixel tak pecah.Maaf gambar yang edit banyak2 tu saya dah buang pulak haritu..miahahha..so saya letak gambar ni untuk bagi gambaran kualiti gambar sebenar ok?

Rahsia nya kat sini, ada setting dalam instagram yang engkorang kena betulkan.

Click ikut tanda panah tu

akan keluar box option,jadi engkorang click pada camera (ikut anak panah)

kat sini yang penting, engkorang kena off kan "use high quality image processing" ..gambar di atas tu diya on,thats why gambar jadi pecah. engkorang off akan tukar kaler kelabu pada button tu nanti

CARA CANTIKKAN GAMBAR SELFIE DI INSTAGRAM CARA CANTIKKAN GAMBAR SELFIE DI INSTAGRAM Reviewed by Dhia Vivadea on 12:33:00 PM Rating: 5

Post AD