Header AD

ANTARA PRODUK KECANTIKAN PEMBUNUH KULIT

Hem hem..macamana nak start yer??

Ok berdasarkan pada topik, diya nak kongsi pengalaman dengan korang tentang produk kecantikan khusus untuk wanita yang gila nak cantik kat tang muka **hakak leteww..muehehehe...

Post saya kalini ikhlas dan jujur berdasarkan pengalaman saya menggunakan sendiri produk x,y,z yang ternyata merosakkan kulit!!!Phuii!Terus terang kat sini hakak bagitau jela senarai produk yang &*^$ ni! Sebelum tu nak cerita, kulit diya sebenarnya kulit suci..Maksudnya sebelum 2011,diya tak pakai sembarangan skincare. Masalah jerawat bagai diya beli pencuci dari farmasi.Tapi biasalah bertahan jangka masa pendek saje.Jadinya 2011 bermulalah episod phuii itu.Jom tengok list diya ea:

MADU SEBAGAI PERAWAT KULIT ASLI DAN TERBAIK
sumber gambar: google
sumber gambar: goole

1: pencuci muka yang rege bawah rm10 tu,tak kirala brand apa kejadah pon- Ok, produk murah ni tak membantu merawat kulit langsung! Malah ianya berfungsi untuk buat muka engkorang wangi kejap je...Yela,kulit korang sememangnya akan menghasilkan minyak kan kan?jadi, dengan cuci menggunakan pencuci engkorang pun berharapan tinggi menggunung kulit tu seindah sinar mentari..Haaa..samala dengan perangai hakak..Jangan taknak ngaku pulak..hahah

2nd: C_ _ _ _ _ _ _ M - diya pakai pencuci muka C tau tak apa jadi kat kulit??! Makin worst! Kulit yang sedia cerah semulajadi,jadi gelap!!!Lagi gelap dari badan haku yang putih melepak macam snow white nih!!!hahahah! Pehh...Bengang punya pasal haku buang terus tak habiskan. **maapla kalau ada yang pengguna C ,mungkin produk ni tak sesuai untuk kulit macam saya ...err.yeke?hahahha

3rd: A_ _ _  (bukan nama sebenar,produk indonesia,muehehe..pandai korangla agak2) - ok saya tak sarankan la korang pakai produk A..Maaf la terpaksa kutuk dalam ni.Bukan nak tutup bisnes orang,tapi hanya nak share ketidaksesuaian pada kulitku ni..Tak kirala ori ke,tak ori ke.Saya pakai yang ori.Tahun bila entah,saya ada cerita dan sarankan guna A kan? Ok my mistake. Masa tu mula2 pakai ok sangat, kulit jadi cerah balik..Tapi selepas beberapa bulan ,kulit lebih worst dari sebelum!!! Lebih2 lagi bila diya stop pakai ..**Ekceli baru stop pakai a tahun 2013.baru je lagi wehhhh...Sebab???Kulit ni dah takda maknanya nak berkesan dengan A tu.Ok diya cerita kronologi pakai ea:

  • 1st pakai muka mengelupas halus (normal katanya untuk kulit2 mati) 
  • Then dalam masa beberapa minggu (kalau tak silap 2 weeks kot) kulit cerah giler kata koo!!! Peh!Excited sangat!Time tu la...
  • Diya pakai A lama la jugak, makin lama makin cerah cantik mulus je kulitku ini **waah gitewww
  • Kemudian,jerawat timbul ,jerawat halus2 tau
  • dan jerawat halus tu makin bertambah masa pregnancy 1st dulu *masa tu diya fikir sebab perubahan hormon la kan..positive thinking
  • lepas miscariage,jerawat diya makin worst bila dya stop pakai , makanya bila jerawat timbul, dengan kebengongan sendiri haku setelkan masalah dengan sapu krim malam waktu nak tidur malam..Sebab??? memang esoknya jerawat kering la sikit .macam berkesan..tapi sebenarnya tak langsung!!! Sebab lain?? Krim siang,pencuci dengan serum tak da makna lagi berkesan untuk kulit malah make my skin worst..Bila pakai krim malam jerawat memang berkurangan,tapi sekejap sahaja.
  • A_ _ _ mencerahkan kulit anda dalam masa seawal hanya beberapa hari..woah! ajaib kan kan?muehehe
Masalah jerawat halus berterusan sampai sekarang, tapi 2014 dah berkurang bila diya start to get back to nature..no more chemicals on my skin..Masih lagi cuba untuk hilangkan bintik2 dan jerawat halus di dahi terutamanya dengan cara:

1- Jogging - seriusly ini berkesan untuk kurangkan jerawat engkorang. Hakak tak pandai nak explain saintifik la weh..Cumanya, lepas jog macam kulit muka bernafas tau
2- OXY maximum - ok ni baru je guna beberapa hari - ok la untuk kecutkan jerawat
3 PURE EMAS & MADU - yang ni ada teknik nak dapatkan emas and madu pure.maaf rahsia saya.Alhamdulillah berkesan secara natural  ^_^
4 Tengah nak cari cara untuk hasilkan sabun madu + lemon sebab nak cuci muka buat syarat jer sebab takmo pakai sabun yang orang duk jual ,tapi kenapa??....
5 Tengah nak kaji herbs , oil ( antaranya argan oil) & bahan2 semulajadi yang lain
6 Tengah nak kaji molekul bahan2 tertentu ( no 3,4,5,6 ni untuk formula pakai sendiri ye,bukan untuk dijual ..maaf sangat..ngeheheh)

Rujuk pada no 4. Search kat tenet nak buat sabun kena ada LYE? Seriusly saya tak suka bahan chemicals.Saya tak tahu pasal bahan2 cenggini, almaklumlah buta sains..wakakkak!.Malahan lepas search,lye atau sodium hydroxide sangat memudaratkan sebab: untuk memutihkan kulit yang boleh memberi kesan radang,organ dalaman terbakar, etc..banyak lagi.malas nak cerita sini..Nanti lah tunggu saya kaji betul2..

MAKANYA ,JANGAN TERTIPU DENGAN APA2 PRODUK KECANTIKAN YANG KATA BAHAN 100% SEMULAJADI SEBAB MEREKA PASTI..PASTI LETAK KIMIA UNTUK MENGHASILKAN SABUN.

Apapun, saya bukan nak menjatuhkan bisnes duniawi ni. Hanya nak berkongsi testimoni sendiri yang ikhlas dari hati...Mungkin memang tak sesuai dengan kulit hakak yang sesuci mentari ni...blerghh..-_-' ..Kalau rasa sesuai dengan kulit engkorang..pakailah..sendiri tanggung untuk jangka masa panjang ok sayang?? mueheheh..Dan..kalau engkorang tahu cara nak buat sabun tanpa guna chemical langsung share la wehhhh.HELP ME..mueheheeh..^_^

ANTARA PRODUK KECANTIKAN PEMBUNUH KULIT ANTARA PRODUK KECANTIKAN PEMBUNUH KULIT Reviewed by Dhia Vivadea on 11:11:00 PM Rating: 5

Sponsored ads