Header AD

Khasiat Rumpai Laut lebih hebat berbanding sirip yu & sarang burung?

Banyak sangat benefit seaweed ni tau.. Diya listkan di sini ok ?:

♥ Keistimewaan Rumpai Laut Kering/ Pure Marine Collagen:
 
 10x ganda tinggi dari sirip yu (satu mangkuk kecil rm300)- khasiat same dengan sarang burung layang-layang (rm400 hingga ribuan)-
24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarag burung layang-layangdie tahan 3-4 week
Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan PH bernilai 7.6

♥ Kebaikan Kolagen Asli dari Rumpai Laut Kering
-Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON,
-peningkatan PAYUDARA
-Anti-bakteria,
-membuang TOKSIN
-Menghilangkan SEMBELIT
-Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
-MENCANTIKKAN KULIT,
-MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
-Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
-Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
-Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT,
-mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT DAN JERAWAT juga RESDUNG
-Membantu meningkatkan METABOLISME
-Meningkatkan fungsi stomatch
-Membantu menghapuskan nefritis(radang buah pinggang), Arthritis (sendi tulang), basal
-Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi, kecacatan kolagen, darah
badan dan purpura haemorrhagica
-Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
-Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
-SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
-Mencegah ANEMIA
-Mampu meningkatkan penghasilan susu ibu
-Memperbaiki masalah pengelihatan & batuk
-Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan ligamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.
-Sesuai utk ibu mengandung 6 bulan ke atas (2 sudu shj)
kaya dgn omega-3 yg akan membuat kulit kenyal dan kencang.
• merawat masalah kulit
• Iodine yang terdapat di dalamnya dikatakan mampu memperbaiki fungsi kelenjar thyroid sekaligus mencegah penyakit seperti Goitre (kelenjar thyroid membengkak).
• mengencangkan/melicinkan kulit
• Mampu merendahkan kadar acidic dalam makanan yang diambil, justeru sesuai dimakan bersama nasi dan lauk-pauk berprotein yang mana kedua-duanya bersifat acidic. Contoh makanan yang menggunakan konsep ini adalah Onigiri dan Sushi.
• penuh dengan collagen
• Kaya dengan serat, meskipun struktur komposisinya tidak sama dengan tumbuhan/sayur darat. Ini secara langsung mampu mengawal paras gula dalam darah si pemakannya.
• Bersifat anti-mutagen dan anti-oksidan, justeru mampu merendahkan kadar kolestrol dan mencegah kedatangan penyakit seperti kanser dan penyakit jantung
• Beberapa jenis Rumpai Laut bertindak sebagai agen detox. Terdapat komponen di dalamnya yang mampu bergabung dengan metal toksik dalam sistem pencernaan kita, lalu dinyahkan secara semulajadi melalui tahi.
• Ekstrak Rumpai Laut (Fucoidan) juga digunakan dalam penghasilan pil diet. Pil diet tersebut mampu membuatkan kita rasa cepat kenyang apabila makan dengan sedikit.
• Meskipun berkhasiat, namun tidak boleh diambil dalam kuantiti yang banyak dan berterusan kerana dikhuatiri akan mengakibatkan keracunan iodine.

Boleh refer sini untuk maklumat tambahan http://laman-seri.blogspot.com/2011/04/rumpai-laut-seaweed.html

Semua benefit ni diya search kat internet je. Diya pakai kesan yang diya rasa:

-pori2 mengecil
-kulit cerah
-cepat kenyang
-Period cantik je..kikiki...
-yang lain tak nampak lagi sebab baru pakai sebulan..hihi...

Tapi uolss yang ada penyakit tu rujuk pada doc dulu untuk elak penambilan berlebihan sebab rumpai ni boleh meningkatkan sistem imune badan, antioksida tinggi. Jadi anda kena tahu tentang badan anda ok ? :) sebab kengkadang yg ada penyakit cam kencing manis ke, etc diorang ada pantang kan? takley makan manis bla bla bla. (ini contoh sahaja)..Rumpai ni khasiat terlebih2 so wajib rujuk doc dulu kalau ada penyakit!

Kalau untuk masker sukahati korang lah nak pakai banyak mana.. :)

Untuk yang pregnant pula:
* IBU MENGANDUNG - KULIT BABY JADI CANTIK (untuk kandungan 4 bulan keatas shj)
* IBU RASA BERTENAGA N TAK MUDAH LETIH
* IBU MENYUSU - BLH MKAN XDA MSLH...COLLAGEN NI TINGGI MINERAL,HAMPIR MENYAMAI SUSU IBU
* KANAK-KANAK YANG BERUMUR 2 TAHUN KE ATAS
* WANITA SELEPAS BERSALIN TIDAK DIGALAKKAN MAKAN RUMPAI LAUT HINGGA SELEPAS 2 BULAN BERSALIN,ANDA BOLEH CONSUME SEMULA.. 

diya searh internet kat blog ni ada cerita banyak benefit lain http://jumardidamra.blogspot.com/ ..tapi diya tak beli kat sini..hanya untuk rujukan uolls ok? :) dan diya hanya menggunakan rumpai purple sahaja tau. sebab memang bagus utk kulit & ada potensi besar untuk industri perubatan serta kosmetik 

Khasiat Rumpai Laut lebih hebat berbanding sirip yu & sarang burung? Khasiat Rumpai Laut lebih hebat berbanding sirip yu & sarang burung? Reviewed by Dhia Vivadea on 11:01:00 PM Rating: 5

Post AD