Header AD

Makeup Tips- Eye Parts Language

Masa saya  muda-mudi dulu~~ececeh..macam da tua sangat pulak~ saya tak tahu pasal mekap sangat..tak caye?? tanyala kengkawan kolej..hahah..saya memang tak paham macamana nak guna mekap, saya tak tahu langsung tentang tone, tak tahu tentang blend d color, tak tahu apa2 teknik pun..

Seriusly Zero, apply color mungkin boleh tapi tone kan color?? memang hampeh tak tahu...huhuhu..Sampaila saya masuk akademi, banyak tips2 & teknik yang saya dapat. Pastu dengan tunjuk ajar Kawan saya Yang shantekk lagi~Suhana..hihih...

Saya minat giler mekap, download cara makeup dari you tube, tapi terus terangla die tunjuk macamana pun saya try buat memang tak pandai ( dulu2 la)...sebab yang tu dah expert..saya masih nak belajar, banyak yang saya tak tahu time tu, kenapa buat macamni, kenapa jadi macamtu..

Sekarang alhamdulillah sangat, saya tau jugak serba sedikit tentang mekap ni..Banyak yang saya perlu belajar ni...Ramai profesional mekap kat luar sana yang saya minat..suke tengok hasil diorang..

Dalam post kali ni, saya nak tunjuk area pada mata yang tak semua orang tahu. Saya dapat info ni daripada TEMPTALIA . Rujukla kat situ untuk tambah2 ilmu..hihi

Ni bahasa2 area mata yang saya tak paham bila saya tengok you tube dulu, sekarang saya dah faham..thanx semua yang mengajar!! ^_^






Hope diagram ni boleh membantu kengkawan semua ..sebab saya pernah alami situasi 'Tak Tahu'.. So, this is the time bebeh....^_^
Makeup Tips- Eye Parts Language Makeup Tips- Eye Parts Language Reviewed by Dhia Vivadea on 9:26:00 AM Rating: 5

Post AD