Header AD

Make up tips - Smokey Eyes Do & Dont's

Masa surfing tentang makeup, saya terjumpa satu blog yang mengajar tentang teknik mekap smokey eye ~ kegilaan wanita melayu termasukla saya..hihi~~ 

wearethewicked -(Click the link for more info) Dalam blog ni ,ajar teknik mata mana yang betul & salah. Macam yang saya pernah cakap, semua orang boleh mekap menggunakan kaler , tapi tak semua tahu cara untuk tone kan color tu...buat cincai je,dalam gambar mungkin nampak cantik,tapi realiti depan orang ramai, diorang takkan pandang pun mekap tu, malah rasa pelik...

Cikgu selalu cakap, kalau kita pandai main tone pada mata, orang akan tengok berkali2 sebab tone tu sangat cantik...Saya da test makeup with 2 tone hijau & kuning. & ternyata betul yang dicakapkan..Diorang akan pandang berkali2 & tertanya2 macamana nak mekap macamtu (girls yang melihat ye) ^_^

ni contoh mekap smokey eyes yang harus dielakkan:

tone kaler gelap disekeliling mata, dah macam momok jek :P
line pada mata tak natural, nampak sangat harsh mekap ( nanti saya ajar cara nak bagi natural tp cantik k)




Tone mata yang betul seperti di bawah:

tone ni sesuai utk bride jugak tau ^_^
teknik tone cat eye- blend the color utk dapatkan tone macamni




So, dah nampak tak perbezaan teknik mekap yang betul & tak? Ekceli banyak lagi teknik rahsia mekap ni..Saya sendiri sentiasa belajar & belajar. Samada melaui u tube, belajar dengan orang,& apply sendiri..hihi..

Hope saya boleh jadi TALENTED MUA. :)
Make up tips - Smokey Eyes Do & Dont's Make up tips - Smokey Eyes Do & Dont's Reviewed by Dhia Vivadea on 9:12:00 AM Rating: 5

Post AD