Header AD

Cara tukar favicon pada blog anda

Hi ..

Korang tau pasal favicon tak?? Saya nak share tentang cara nak buat favicon harini..Ala icon yang comel kat blog saya tu..Cuba tengok gambar di bawah


Saya belajar buat favicon dari beberapa blog la..salah satunya blog lanun sepet    Blog dia best tau...Dia ajar banyak benda best..huhuh..~mintak share ye tuan rumah ~

Cara nak buat senang jek korang klik link niTutorial : Tukar Ikon Favicon Pada Blog Gantikan Logo Blogger  
gerenti jadi la..Ekceli saya ada baca blog lain jugak tapi cara diorang ajar tu tak boleh pakai la..tapi blog lanun sepet okay sangat! hihihi

gambar favicon saya tu , copy gambar dari google then saya masuk Photobucket..lepastu amik direct link & paste macam yang diajar dalam tutorial lanunsepet tu. Kena sign up dulu tau baru la korang boleh upload gambar banyak2.. ^_^

Selain tu ada satu lagi cara yang diajar blog lanunsepet..bukak kat link bawah  Tukar Favicon Blog Dengan Mudah 

Cara ni saya tak boleh apply kat blog saya..tak tau la kenapa.. 

Tapi blog ni bagi link nak tukar format gambar jadi .ico melalui link ni  IconConverter.com 

Then kalau korang tak jumpa features nak edit favicon dalam blog anda, sila klik di link ni Blogger In Draft 

Semua ni ada diajar kat blog lanun sepet..

Thanx lanun sepet yang best!! :) 

Selamat mencuba 


Cara tukar favicon pada blog anda Cara tukar favicon pada blog anda Reviewed by Dhia Vivadea on 10:54:00 AM Rating: 5

Post AD