Header AD

Tanda2 awal kehamilan?





Sejak dua menjak ni kan...sejak ke sabah ni la...saya rasa tidak sihat je tau...dengan demam nya, sakit lelangit, sakit di tempat2 yang tak pernah sakit..pelik wooo...

Pastu kengkadang tetibe je rasa nak termuntah especially masa nak naik flight..huhu..dalam hati ( ala biasa la tu...jalan raya tu senget agaknya..)hahah saya selalu fikir macamtu sebab masa pergi pasar malam jalan raya kat situ senget tau..Jadi, bila kita berjalan2 cari makanan, mestilla rasa pening2..huhu..( ni masa sebelum kahwin) sebab tu la masa naik flight pun saya anggap biasa2 jek..

Tapi seriusly badan saya ni macam tak sihat jek..waaa...esok baru nak pergi klinik cek...manala tau ada penyakit yang kita tak jangka kan?

Tapi selain tu hati ni tergerak jugakla kot2 tu simtom awal kehamilan kan? Jadi, saya surfing la internet...jumpa maklumat simptom awal kehamilan..sila klik di SINI  ....kebanyakannya tu saya tengah hadapi la ni..

1-Rasa lapar yang berpanjangan
2-Sakit dan tegang pada buah dada ( macam sebelum nak peod pun camni gak keadaannya kan?)
3-senak pada ari-ari ( ha yang ni sekali je la saya rasa semalam rasa mcam keras jek ..sakit giler)
4-Rasa loya dan muntah ( tak tau la loya tu macamana gaya nya..nak muntah pun main2 jek)
5-Missed period ( ok yang ni, peod saya tak balance dari sebelum kawin lagi..so saya tak dapat nak tahu ye ke tidak..)
6- pening kepala selalu ( bukan pening berdenyut )

Tapi saya da cek haritu using pregnancy test...result negatif...

waaa...kalau esok pergi klinik hope tiada penyakit lain  -.-



Tanda2 awal kehamilan? Tanda2 awal kehamilan? Reviewed by Dhia Vivadea on 4:49:00 PM Rating: 5

Post AD