Header AD

Peta Sabah


Baru je tadi saya surfing2 tentang Sabah ni ha..Apa yang ada kat Sabah??..Well,I Just viewing the maps actually...hihih...Inilah yang saya dapat...Tengok full maps ni :


Peta Sabah
Berdasarkan peta saya rasa Sabah ni memang ada tempat yang menarik..Tapi saya tak explore lagi..Dah nak sebulan dok kat kk..Tapi berjalan hanya ke Pasar gaya, Pasar Filipine, Suria Sabah, Tanjung Lipat...Haa ..tu je la tempat yang saya dah pergi...urm bosan jugak ek sebab saya dapat keluar pun hujung minggu

Lain sangat kalau saya kat semenanjung..saya nak ke mana2 sesuka jati jek...saya ni kuat jalan...jangan tak tau...;P..heheheh..Saya tak boleh keluar sesuka hati kat sini sebab tempat orang kan? Then my hubby risau ...lebih2 lagi kitorang tak kenal orang2 kat sini lagi...So bersabar je la dengan keghairahan nak berjalan2 yer...huhuh

Apapun setakat ni yang saya boleh saya komen:

- Pasar gaya ada jual banyak keychain...ada yang unik sangat..then ada jual cengkerang laut yang besar2 tu..cantik giler & harga berpatutan..

-Pasar filipine ni syurga membeli barang basah..heheheh...biasanya seminggu sekali saya akan beli keperluan dapur dengan hubby kat sini... harga pun ok la daripada giant & kedai lain..ATT: jangan beli barang kat GIANT sebab mahal nak mampus....

-tanjung lipat pulak tempat orang lepak2..sepanjang jalan nak menuju ke kk, korang mesti akan lalu jalan yang dikelilingi air laut...cantik giler..biru je kalernya...Masa saya g suria sabah boleh tengok laut yang biru masa odw nak masuk parking..best!!!( Jakun betulla saya kan?)

- Suria sabah ni bagi saya mall yang agak besar..kat sini banyak kedai jual barang branded...tapi masihkurang penjual kat dalam mall ni..baru buat agaknya...Yang penting ada satu kedai Shu eumura..yahooo...boleh beli mekap kat situ lepasni ...hehehe


Teringin sangat nak pergi KARAMBUNAI ..berdasarkan map setengah jam je dari kk...Karambunai ni tempat yang agak cantik jugak tau...My cousin pun suggest tempat ni...Hope one day dapat ke sini...


sesiapa yang nak panduan untuk percutian ke Sabah boleh baca link kat sini.
Peta Sabah Peta Sabah Reviewed by Dhia Vivadea on 8:46:00 AM Rating: 5

Post AD