Header AD

Edit gambar anda guna Photoshop I



Hi semua....harini saya nak share dengan semua readers tentang cara nak edit gambar korang yang gorjes ke dalam mana2 header atau background yang cantik2...korang boleh dapatkan gambar cantik2 melalui link di bawah:


Selain tu kan, boleh jugak search kat google apa2 imej yang korang nak..boleh jugak di edit..:) contohnya nak gambar mirror sebagai background gambar U all..so search je bahagian image kat google  nama mirror ..Nanti keluarla banyak gambar..Pilih then klik kat image tu..pastu klik kanan save image as..save kat komputer anda okek ? :)

contoh gambar mirror

Ok jom belajar pulak ! ^_^
1st step buka gambar yang nak diedit guna adobe photoshop

satu gambar header, satu lagi gambar sendiri

2nd step klik move tool atau v pada keyboard anda  , klik gambar anda & tarik ke gambar header..jangan lupa adjust size dulu...masa dah adjust tu saiz gambar tak balance kan?? so korang tekan maintain aspect ratio..ala icon macam klip kertas kat atas..Jadi gambar tu akan balance balik ..then klik enter.
rujuk pada tanda merah & hitam

 3rd- Klik eraser tool atau E Untuk memadam gambar U all..padam mana2 yang tak nak je tau.Background still ada...


4th- adjust kedudukan gambar dan guna kreativiti anda k...selamat mencuba..kalau tak faham inbox saya kat fb okay?? ^_^
Dah jadi!!


Edit gambar anda guna Photoshop I Edit gambar anda guna Photoshop I Reviewed by Dhia Vivadea on 10:46:00 AM Rating: 5

Post AD