Header AD

Wedding dress Complete!



alrite post sebelum ni sy ada cerita tentang haniza yg pembelit tu kan??? harini encik tunang pergi ambil baju wedd yg tempah kat tailor lagi satu..yang tu da siap..tapi u all nak tau x?? bila saya dah ugut nak repot polis baru la si Hani tu nak bagi barang sy balik.Tapi....bukan bagi kat saya, die suruh tailor sy yang jahit utk baju nikah & khatam..peh...sebelum ni die cakap dengan gembiranya.. 2 minggu be4 : 'Diya baju yang hitam tu da siap da..tinggal baju nikah je belum siap nanti Hani balik ke KL ( masa ni die ada kat BP) HANi Bagi kat Diya sekali dengan barang2 lain..' sebab dari bp ke KL of cos la singgah Pagoh dulu...TaPI bila sampai waktu die nak gerak sy ada ckp kat post sebelum ni ttg col die kul 6 pagi..( boleh refer pada post tersebut)

Then seminggu be4 kejadian saya tanya pasal baju lagi..kalini die cakap, Baju nikah tu tinggal nak jahit butang & tali kat pinggang ..okla fine Saya tunggu lagi sampaila kebetulan sy memang nak g kl ada urusan sikit..Saya da cakap awal2 nak amik hari ahad..Then die cakap, ok...Masa hari ahad tu la yang saya msg die & col..tapi tak diangkat, ditutup & dimatikan..last2 bg mesej macam yang sy da post be4 tis....then keesokan selepas kejadian sy g umah dier,,,esoknya die msg suh amik baju kat sekolah tempat die mengajar..sayapun beria2 la datang ingat dpat sume baju tapi yang dibaginya tudung mermaid n baju shirt sy..peh lagi berangin jek kan...

hari selasa saya gerak ke kl beri barang2 yang lain sebab tak jadi sewa barang dr die...dah over budget..sy taknak tanggung risiko lagi..better beli sume barang sendiri...then saya msg husband die barula nak col on dat day..ckp baju tu ada kat tailor...

hari khamis: ambil baju kat tailor..sy tanya tentang baju n design melalui telefon..ok sume seems mengikut pe yg sy nak..sy siasat lagi baju tu masa diberi kain sahaja atau dah siap..rupa2 nya baju2 tu belum siap...tp sebelum ni kata da siap...tengok tu??? pembelit kan???kesian gak kat pak aba..masa singkat siapkan 2 baju tu..nak wat cane sy sendiri tak tau yang die sebenarnya langsung tak jahit plus menipu camni..kalau saya tak ugut nak bgtau polis mesti die sampai bile2 tak bagi agaknya.....

apapun saya berdoa supaya hani ni sedar diri n menghargai orang2 yang disekeliling bukan tikam dr belakang & hanya pandai berkata2....
Wedding dress Complete! Wedding dress Complete! Reviewed by Dhia Vivadea on 1:50:00 PM Rating: 5

Post AD