Header AD

My Secret Recipe 1



Hi all, saya sangat sukeee tempura tau...especially tempura KFC ..sedapp kan..yummy! .kalau boleh hari2 saya nak beli. Tapi apakan daya ongkosnya pun kena jaga jugak plus dapat makan untuk satu set tempura tu teramat sikitla..Tak puas tau..Jadi, One day saya reka la resipi saya sendiri menggunakan imaginasi & taste saya sendiri..syiokk gilerszz...@_@


 
Gambar tempura lebih kurang camni la










Resipi Ringkas saya:

- potong isi ayam kecil2 then campur dengan bahan yang dah diblende (jintan manis, ketumbar,lada sulah)
-letak pati ayam ( sedikit dah cukup untuk ada rasa sedap, xperlu ltk garam dah)
-kalau suka letak cili kering blende pun boleh..tapi lada sulah dah buat tempura tu rasa pedas..
-then semua bahan2 ni u all blende sampai hancur
-pastu bentukkan ikut suke, salut dengan serbuk roti berwarna oren...
- DAH BOLEH GORENG &SIAP!

Saya sangat suka kan tempura...lapar la pulak...isy..*_*
My Secret Recipe 1 My Secret Recipe 1 Reviewed by Dhia Vivadea on 9:21:00 PM Rating: 5

Sponsored ads