Header AD

Bila manusia TERLALU TAMAK

Saya bukan nak membuka aib orang jauh sekali nak bergaduh..tapi bila orang keep on menganiaya saya..saya terpaksa balas perbuatan diorang..yang peliknya sy xpernah ckp scr terang sape orgnya..cane plak org boleh terasa..sape mkn cili die rs pedas...k la mls cter hal tu...dah totally out from my life


sekarang nak cter kat u all semua hati2 la dengan orang yang bernama nurhaniza & mk fikri...ya memang sy banyak tolong die dr dulu..secara ikhlasnya..tapi die tikam saya drp belakang..hani n mk is pasangan yang sy mekap n sponsor tudung mermaid tuh...tak sangka giler..u all nak tau x? i da hantar baju nikah n baju khatam quran yang bernilai ratusan jugak...tempah kat die jahit baju i..tapi die keep on bg alasan bila i mintak baju tu balik..sampaikan i tpaksa dtg umah die semalam....

ni antara msgnya ' sorry dya hani mmg tak boleh terima tetamu harini, datang lenkali je k..harap maklum..pastu pasal barang2 tu sekarang hani da share bisnes dgn mk kalau nak sewa barang kena ambil 4 hr sebelum tarikh pastu kena pulang 3 hari selepas sebab ada customer lain harap dya faham..'

peh bengang giler...sebelum ni die beria2 cerita ada barang tempat merenjis, ada lantern utk hiasan pelamin bla3....then boleh tolong jahitkn baju... so i decide sewa brg hiasan dr minah ni n tempah baju kat die..ms majlis die kat batu pahat nth ape masalah die kata nak singgah pagoh hantar barang sekali,semua barang dah ada..tp korang refer pd msg tu ( baru smlm) dan2 die kata camtu..nmpk sangat barang tu sebenarnya takde pada die...tipu semata2...ada satu waktu tu i call die ms die odw nak balik kl drp bp..so i suruh die singgah pagoh sebb sekali jalan..then die kata knp ckp lmbt sgt hani dah terlepas simpang..padahal aku call die dr pukul 6 pagi semata2 nak barang aku balik..boleh pulak mcm sengal ckp camtu....ok lah pasal barang hiasan xpela dah aku xde rezeki nak dptkn yg aku nak..ok just let go..tapi pasal baju je bengang giler

semalam aku terpaksa datang umah ( APARTMENT KEMUNING) die, ketuk pintu umah die, kereta ada tau kat bawah (kete waja plat JJJ 3072, dr kul 6 lebih sampai 7.30 xbukak siot...die xbukak lampu umah ingt aku bodoh ke ape....lampu bilik air boleh plak pasang...padahl die msg ckp suh amik len kali sebb nak kuar...tp xkeluar pown...siott glers seyh...aku ketuk pintu sampai tgn merah2...nak nangis time tu..ye a..kita tolong die time genting, time ms kawin..ley plak wat cani....so baju nikah n khatam quran aku xda la sekarang ni

masa da suntuk so aku terpaksa cr alternatif lain, jd aku mungkin beli baju siap je..da over budget da ni..habis tu nak pakai ape.Sebenarnya ada byk lg kes die wat kt org lain..tp aku ingt mungkin die teraniaya ke ape...tp at last aku sendiri terkena...( bongek gak aku ni)...

xpela bukan rezeki aku, Tuhan bg dugaan mungkin kerana nak bg ganjaran lebih di kemudian hari, insylh...kita hidup umpama roda berputar..kejap kat ats kejap kat bawah...jadi biarla tuhan yang menghukum...sedih tu xpyh nk ckpla...rasa sedih sgt...coz bukan senng nk dptkn kain2 tu....xpela Saya REDHA...
Bila manusia TERLALU TAMAK Bila manusia TERLALU TAMAK Reviewed by Dhia Vivadea on 10:42:00 AM Rating: 5

Sponsored ads